כולכם וודאי מכירים את גרסת סלט העגבניות החריף שכוללת עגבניות שרי, פלפל צ'ילי ושום. סלט שהוא באמת חוויה כיפית בפה בזכות המתיקות של העגבניות שנשברת על ידי החריפות של הצ'ילי.
אז הפעם בחרתי להביא לכם גרסה מעט שונה, שנשענת על אותו בונוס, רק שבמקום פלפל צ'ילי יש כאן אפונת וואסבי (ניתן להשיג בכל חנות תבלינים וברוב הסופרים) שהיא קצת חריפה אבל גם קראנצ'ית בפה ממש כמו פיצוחים שאי אפשר להפסיק לזלול.
אל שני אלה התווספה גם כוסברה, כי כל סלט טעים יותר עם כוסברה וגם עלי נענע מרעננים שלוקחים את הסלט הזה למקום יותר מיוחד.
סלט עגבניות חריף עם אפונת וואסבי
סלט עגבניות חריף עם אפונת וואסבי שגם מוסיפה עוקצנות וגם מרקם קראנצ'י שקשה לעמוד בפניו
מצרכים
- 5 עגבניות אדומות וקשות או 20 עגבניות שרי תמר
- 1/4 צרור עלי כוסברה
- 15 עלי נענע
- 1/4 צרור עירית
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות מיץ לימון
- כף סילאן או מייפל
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כוס אפונת וואסבי
אופציונלי
- 3 שיני שום קלופות
- 1/2 צ'ילי טרי
אופן הכנה
-
חותכים את העגבניות לקוביות. אם משתמשים בעגבניות שרי חותכים לרבעים.
-
קוצצים גס את עלי הכוסברה והנענע ומוסיפים לעגבניות.
-
חותכים את העירית לטבעות דקות ומוסיפים לקערה עם העגבניות ועשבי התיבול.
-
מערבבים בכוס שמן זית, מיץ לימון, מייפל ומלח ומזלפים על העגבניות. מערבבים היטב. עד השלב הזה אפשר להכין ולשמור במקרר עד ההגשה.
-
אם רוצים להוסיף גם שום ו/או צ'ילי אפשר להוסיף אותם עכשיו, חתוכים לפרוסות דקות.
-
לפני ההגשה: קוצצים את אפונת הוואסבי גס ומפזרים מעל הסלט. חשוב מאוד להוסיף את אפונת הוואסבי קרוב לארוחה אחרת האפונה מתרככת והקראנצ'יות הכייפית נעלמת.
הערות ושדרוגים
- במקום אפונת וואסבי אפשר לשים כמות זהה של שקדים פרוסים, פקאנים טבעיים קצוצים גס, צנוברים או קשיו קצוץ גס. כמו אחד מהתוספות האלה צריך לקלות על מחבת יבשה וחמה, ללא שמן, עד שהם מזהיבים ורק אז להוסיף.
- אם מחליפים את הוואסבי מומלץ להוסיף את השום והצ'ילי שמחליפים את הפיקנטיות של הוואסבי.
- במקום כוסברה אפשר לשים בזיליקום או להשמיט לגמרי.