כמעט בכל רגע נתון שתפתחו את המקרר שלי תמצאו בו לפחות 7-8 ריבות. תמיד ביתיות, תמיד מפירות טעימים, תמיד מחכות שאמרח אותן על לחם או אוסיף לקינוח.
דמיינו קאפקייקס שוקולד עם הפתעה של ריבת פטל בפנים או חיתוכיות חמאה פריכות עם ריבת תפוזים וכמובן ריבת תפוחים שאפשר להוסיף לכל עוגה בחושה (נסו להוסיף לעוגת וניל, תפוחים או מייפל) והיא תשדרג אותה פלאים.
אז איך מכינים? הכי פשוט שיש. מבשלים את הפרי עם סוכר עד שהוא מתקרמל ומייצב את הריבה ביחד עם הפקטין הטבעי של הפרי, מעבירים לצנצנות זכוכית מעוקרות וקדימה למקרר. הריבות נשמרות חודשים ארוכים רק חשוב לא להכניס לתוכן כפית או סכין שכבר השתמשתם בו.
אז איזו ריבה אתם הכי אוהבים? מחכה לשמוע בעמוד vאינסטגרם.
ריבות ביתיות
נוסחה אחת להכנת כמה ריבות שרק תרצו
מצרכים
פרי שתרצו מבין הרשימה
- 1 קילו תותים שטופים וללא העלים
- 3 כוסות אוכמניות טריות
- 1 קילו תפוחים מזן גרני סמיט או גאלה - קלופים
- 2-3 תפוזים שטופים ועם הקליפה
- 8 שזיפים - בעונה
- 1 קילו אגסים - אפשר קלופים ואפשר עם הקליפה
לריבה
- 400 גרם סוכר לבן או חום בהיר
- מיץ מלימון שלם
- 1 כפית תמצית וניל
תוספות אופציונליות
- 1/2 כפית קינמון
- 1/4 כפית הל טחון
- 1 כף בלסמי
- 1 כפית ג'ינג'ר מגורד דק
אופן הכנה
-
חותכים את הפרי לקוביות קטנות. אם משתמשים בתפוזים חותכים לפרוסות דקות ואותן חותכים לרבעים ואם משתמשים בתפוחים שומרים גם את האמצע עם הגרעינים.
-
מניחים בסיר את כל המצרכים - פרי חתוך, סוכר, מיץ לימון ותמצית וניל (וגם את האמצע של התפוחים עם הגרעינים במידה ומכינים ריבת תפוחים) ומניחים לפירות להגיר נוזלים במשך 30 דקות. מערבבים מדי פעם.
אם רוצים להוסיף את אחת התוספות זה הזמן להוסיף.
-
במידה ומכינים ריבת תפוזים מוסיפים 1 כוס מים.
-
מעבירים את הסיר לגז ומבשלים, על אש נמוכה-בינונית, במשך 30-60 דקות תלוי בפרי.
-
איך יודעים שהריבה מוכנה? מעבירים כף מהריבה לצלחת שבילתה שעה במקפיא וממתינים דקה. אם הריבה עדיין נוזלית היא עדיין לא מוכנה.
-
מעקרים צנצנות על ידי הרתחה שלהן במים רותחים (אני פשוט שופכת מים רותחים לתוך הצנצנת ואז מוציאה אותם) וממלאים בריבה. שומרים במקרר.
הערות ושדרוגים
- תפוחים ואגסים אוהבים תוספות של תבלינים חמים כמו קינמון והל.
- בכל ריבה מומלץ לשים מיץ לימון, אל דאגה בקשר לחמיצות היא רק מאזנת.
- ריבת תפוזים זקוקה לזמן בישול ארוך (לפעמים גם שעתיים) אז תהיו סבלניים איתה. שאר הריבות מוכנות אחרי 40 דקות בערך.
ריבת תפוחים ואגסים. צילום: אפיק גבאי