את ארוחת הבוקר הזאת מכינים פעם בשבוע, בערבוב זריז בקערה אחת, ואז מעבירים לצנצנות ושומרים במקרר למשך הלילה או עד שרוצים לאכול (שיבולת שועל צריכה לפחות 4-5 שעות במקרר כדי לספוג את הנוזלים ולהתרכך).
באמצע שבוע, כשאין זמן להשקיע ועדיין רוצים משהו בריא, צבעוני, שמח ומשביע, פשוט מפזרים מעל פירות שאוהבים (ואפשר גם פקאנים, קוקוס או כל תוספת אחרת) וזהו. אתם מסודרים.
אז איך זה עובד?
אחרי שערבבתם שיבולת שועל עם יוגורט, מייפל וחלב נשאר לכם להחליט איזה טעמים אתם אוהבים ומה יש לכם במקרר כדי לשלב בפנים.
- אפשר להעביר את תערובת שיבולת השועל לצנצנות, לשמור במקרר ופשוט להוסיף מעל פירות כשרוצים להגיש. זה לוקח חצי דקה.
- אפשר (כמו כאן) להוסיף תוספות לתוך תערובת שיבולת השועל, לפני הקירור, כך שהטעמים יכנסו כבר לתוך הפודינג ואז בהגשה להוסיף מעל פירות טריים.
- אפשר להכין את הכל, כולל הפיזור של הפירות והוספת הטעמים לפודינג עצמו, לסגור במכסה ולשמור ככה מוכן לגמרי במקרר.
איך שתרצו. איך שנוח לכם. מה שטעים לכם.
אישית, אני מעדיפה להכין הכל לגמרי, כולל הנחת הפירות על הפודינג, וככה לשמור את זה במקרר עם מכסה סגור. כשמתחשק לי לאכול אני פשוט מוציאה ואוכלת.
פודינג שיבולת שועל
ארוחת בוקר משביעה, בריאה, מתוקה וטעימה לכל השבוע
מצרכים
- 2 כוסות שיבולת שועל דקה להכנה מהירה יש גם ללא גלוטן
- 1 גביע יוגורט כל סוג שאוהבים (לגרסה טבעונית צפו בהערות)
- 2 כוסות חלב רגיל או סויה או אורז או קוקוס
- 1 כפית תמצית וניל איכותית
- 1 כף מייפל או סילאן
תוספות - אופציה ראשונה
- 6 תותים או פטל או אוכמניות או דובדבנים
- 1 כף פרוסות שקדים קלויים
- 3 עלי נענע
תוספות - אופציה שנייה
- 1/2 סלסלה אוכמניות או פטל או תותים או דובדבנים
- 1 כף פקאנים טבעיים קלויים
- 3 עלי נענע
תוספות - אופציה שלישית
- 1 בננה קלופה
- 1 כפית חמאת בוטנים טבעית
- 2 כפות קוקוס
תוספות - אופציה רביעית
- 2 קיווי קלופים
- 1 כף גוג'י ברי
- 1 כפית זרעי צ'יה
אופן הכנה
-
בקערה גדולה מערבבים שיבולת שועל, יוגורט, מייפל, חלב ותמצית וניל - ועכשיו מתחילים לשחק!
-
אופציה ראשונה: מועכים בקערה קטנה 2 תותים עד שהם מעוכים אבל יש עדיין חתיכות. מוסיפים 1/4 מכמות תערובת שיבולת השועל ומערבבים. מעבירים לצנצנת עד 3/4 גובה (כדי שיהיה מקום לתוספות מעל), סוגרים ושומרים במקרר למשך הלילה. כשרוצים לאכול, מפזרים מעל תותים חתוכים לקוביות, פרוסות שקדים ומעט עלי נענע.
-
אופציה שנייה: מועכים בקערה 10 אוכמניות עד שהם מעוכים אבל יש עדיין חתיכות. מוסיפים 1/4 מכמות תערובת שיבולת השועל ומערבבים. מעבירים לצנצנת עד 3/4 גובה (כדי שיהיה מקום לתוספות מעל), סוגרים ושומרים במקרר למשך הלילה. כשרוצים לאכול, מפזרים מעל אוכמניות, פקאנים שבורים ומעט עלי נענע.
-
אופציה שלישית: שמים בקערה 1/4 מכמות תערובת שיבולת השועל ומוסיפים כף קוקוס וכפית חמאת בוטנים ומערבבים היטב. מעבירים לצנצנת עד 3/4 גובה (כדי שיהיה מקום לתוספות מעל), סוגרים ושומרים במקרר למשך הלילה. כשרוצים לאכול מפזרים מעל בננות חתוכות ומעט קוקוס (אפשר לקלות אותו מעט במחבת).
-
אופציה רביעית: מועכים בקערה קטנה 1 קיווי קלוף עד שהוא מעוך אבל יש עדיין חתיכות. מוסיפים 1/4 מכמות תערובת שיבולת השועל וזרעי צ'יה ומערבבים. מעבירים לצנצנת עד 3/4 גובה (כדי שיהיה מקום לתוספות מעל), סוגרים ושומרים במקרר למשך הלילה. כשרוצים לאכול, מפזרים מעל קוביות קיווי וגוג'י ברי.
הערות ושדרוגים
- כמובן שאפשר לשחק ולשלב בין האופציות לתוספות.
- עוד רעיונות לפירות: קוביות מנגו, קוביות אפרסק, פרוסות תפוחים דקות, פרוסות משמשים.
- במקום יוגורט אפשר לשים קרם קוקוס או יוגורט טבעוני.
16 תגובות
נראה מעולה כמו כל דבר שאת עושה השאלה כמה קלוריות יש במנה כזו..?
תודה גדולה! מבטיחה לבדוק 🙂
איך מצמצים את הכמויות אם רוצים להכין מנה אחת בכל פעם?
מחלקים ב-4
היי! ניתן להקפיא במקרה ויודעים והכמות לא תאכל במלואה במהלך השבוע?
עדיף שלא. פשוט תכיני כמות קטנה יותר
לילה זה מינימום זמן שצריך להיות במקרר? או שאפשר גם פחות?
אפשר גם 4-5 שעות
היי רחלי!!
לגבי היוגורט- יש גביע של 150 מ״ל ויש של 200 מ״ל.. לאיזה התכוונת? 🙂
יום נהדר!
אנה
צודקת 🙂 של 200
כמה זמן הפודינג מחזיק במקרר (בלי התוספות)?
במה עוד אפשר לשים את הפודינג? יש לי תבניות חד פעמיות של מאפינס, לדעתך יהיה בסדר?
תודה!
מחזיק שבוע. וכן, אין בעיה לגבי התבניות כל עוד זה לא נייר דק.
היי, נראה מעולה, האם אפשר להשתמש בשיבולת שועל גסה ?
פחות מתאים כאן כי לוקח לה המון זמן להתבשל
היי נראה מעולה, אם רוצים לאכול חם יש אפשרות לחמם במיקרו אולי?
כן, לגמרי. יעבוד מעולה.