הכי קל לקנות חומוס בסופר אבל הכי טעים להכין בבית. עם כמות הטחינה שרוצים, עם הטעמים שאתם הכי אוהבים ובסמיכות שהכי כיף לכם לאכול.
נכון, לוקח קצת זמן להשרות את גרגירי החומוס ולבשל אותם, אבל שום דבר שגוזל מכם זמן עבודה, רק סבלנות עד שהמים יעשו את שלהם וירככו את הגרגירים הכל כך טעימים האלה שהופכים בכמה דקות של טחינה לממרח חומוס משגע, חמים וקצת מתקתק שאפשר להגיש עם שמן זית ופפריקה וגרגירים רכים שמשאירים בצד.
גם בלי להכנס לעניין הבריאות מדובר בגרסה הרבה יותר טעימה וכזאת שתקצור מיליון מחמאות מכולם.
חומוס ביתי
קצת סבלנות עד שהגרגירים מתרככים וכמה דקות של טחינה ויש לכם ממרח חומוס ביתי מדהים שמגישים לצד פיתות או חצאי בצל
מצרכים
- 2 כוסות גרגירי חומוס עדיף חומוס בולגרי או מזן הדס
- 1 כף מלח
- 1 כף סודה לשתייה
- 1 ו-1/2 כוסות טחינה גולמית לבנה או מלאה
- 1/3 כוס מיץ לימון
- 1 כפית כמון
אופן הכנה
-
שוטפים את גרגירי החומוס היטב במים עד שהמים צלולים לגמרי.
-
שמים את גרגירי החומוס בקערה גדולה וממלאים במים. מוסיפים כף מלח ומשרים למשך הלילה. חשוב מאוד שיהיו הרבה מים בקערה כי הגרגירים שותים מהמים ואתם לא רוצים להגיע בבוקר ולגלות שאין מים בקערה.
-
מסננים את המים ומעבירים את גרגירי החומוס לסיר גדול. מוסיפים מים חדשים עד לגובה של 10 ס"מ מעל גרגירי החומוס ומוסיפים סודה לשתייה.
-
מבשלים על אש בינונית במשך שעה ומדי פעם מוציאים בעזרת כף גדולה את הקצף שעולה למעלה. חשוב לבשל את הגרגירים עד שהם רכים לגמרי אז אם יש צורך בשלו עוד קצת, מאוד תלוי בזן הגרגירים ובטריות שלהם.
-
מעבירים בעזרת כף מחוררת את גרגירי החומוס למעבד מזו, משאירים קצת גרגירים להגשה (לא זורקים את מי הבישול) ומוסיפים טחינה, מיץ לימון ומעט מלח.
-
מוסיפים 1 כוס ממי הבישול וטוחנים על מהירות בינונית, מוסיפים עוד 1/2 כוס מים וממשיכים לטחון. בשלב הזה מחליטים אם רוצים חומוס יותר רך או לא. קחו בחשבון שהחומוס מתייצב אחרי הקירור לפחות בעוד 20% אז הכינו את החומוס קצת יותר רך ממה שאתם אוהבים.
-
טועמים ומתקנים תיבול בהתאם לצורך.
-
מעבירים לקופסאות ושומרים במקרר.
הערות ושדרוגים
- אפשר להוסיף למי הבישול גם 2 שיני שום שיתבשלו ביחד עם החומוס ואז טוחנים אותן ביחד עם החומוס. עוד אופציה מעולה היא לבשל ביחד עם החומוס 3 ס"מ שורש פטרוזיליה וגם אותו לטחון ביחד.
- אני אוהבת את החומוס חמים אז הכי טעים לי לאכול אותו מיד אחרי ההכנה אבל כמובן שהוא נהדר גם קר מהמקרר.
- ממליצה לכם בחום לבשל כבר יותר מ-2 כוסות גרגירי חומוס ואז ישארו לכם גרגירים רכים וחמים להגיש עם החומוס או בלעדיו. גם ככה עד שכבר משרים לפחות שיצא הרבה 🙂
- ואיך מכינים תטבילה? הרוטב החמוץ חריף שמגישים עם החומוס - מערבבים 1/2 כוס מיץ לימון ביחד עם 1/2 כפית מלח, 1/2 פלפל צ'ילי ירוק קצוץ דק מאוד, 2 שיני שום כתושות דק ו-3 כפות שמן זית ומערבבים היטב.
3 תגובות
באמת חומוס ביתי מושלם. תודה רבה לך על המתכון והאתר. רק המרקם קצת נוזלי אבל כנראה בגלל שלא שמתי במקרר, או, בגלל שהוספתי יותר מידי מים. שמתי מעל פיטריות ובצל שטיגנתי.
מתכון נהדר!! קל וטעים להפליא.
מאוד נהנינו לאכול אותו חם ביום חורפי.
מעולה! שימחת אותי