תפוחי גרני סמיט, גאלה וגם גולדן, שמגיעים אלינו הישר מצרפת, אידיאליים כארוחות קטנות ובריאות בין לבין, כאלה שמתאימות לכל שעה ביום. הם נוחים לנשיאה, נשמרים ולא זקוקים לקילוף – בקיצור, תפוח הוא הפרי המושלם לכל מי שמנסה לרדת במשקל. ועכשיו, בימים האלה שבהם האביב כבר מורגש מעבר לפינה והרצון להוריד את השומן שהצטבר מתחת לסוודר עולה וגובר, רבים מחפשים את הפתרונות שיעזרו להגיע לשם.
אז מעבר לנוחות, הם גם באמת עוזרים לירידה במשקל, והנה 5 סיבות שבגללן שווה לכם להכניס תפוח לדיאטה שלכם כדי לרזות:
משביעים, משביעים, משביעים
זני התפוחים השונים שופעים סיבים ומים – שתי תכונות שהופכות אותם למשביעים מאוד. יותר מכך, במחקר שנערך, מצאו שאנשים שאכלו פרוסות תפוחים לפני הארוחה הרגישו מלאים יותר ואכלו בממוצע כ-200 קלוריות פחות מאלו שלא אכלו תפוחים קודם לכן. במחקר נוסף שארך 10 שבועות ב-50 נשים עם עודף משקל, המשתתפים שאכלו תפוחים איבדו בממוצע ק"ג אחד ואכלו פחות קלוריות בסך הכל, בהשוואה לאלו שאכלו עוגיות שיבולת שועל עם תוכן דומה של קלוריות וסיבים. בקיצור – עדיף תפוח בפה מעוגייה על הישבן.
מזינים את החיידקים הטובים
תפוחים מכילים חומרים ותרכובות מזינות המסייעים לקדם צמיחה של חיידקים בריאים במעיים. למרות שחיידקים לא נשמעים לנו איזה משהו רצוי במיוחד, אבל החיידקים הטובים עוזרים לאזן את הרעים שחיים לנו במערכת העיכול ובכך מפחיתות דלקות כרוניות שמעלות את הסיכוי להשמנה.
דואגים לחילוף חומרים וצמצום השומן
אכילת תפוחים הוכחה כמפחיתה שומן בטני באופן משמעותי אצל אנשים עם עודף משקל. זאת בעיקר בזכות העובדה שהם עוזרים בחילוף החומרים בצורה משמעותית. ולכן ממליצים להחליף פרי אחד ביום בתפוח ובכך להגדיל את הסיכויים לירידה במשקל.
מורידים את עליות הסוכר בדם
תפוחים מכילים מעכבי עמילאז, המקטינים את ספיגת העמילן והסוכר בדרכי העיכול. למעשה הם מורידים ספיגה של סוכרים ומונעים קפיצות גלוקוז בדם תוך הפחתת העומס הגליקמי של הארוחה כולה.
מספקים את היצר למשהו מתוק
התפוחים המתקתקים יותר מסוג פינק ליידי אמנם מכילים מעט יותר סוכר מרוכז משאר זני התפוחים, אבל הם עדיין נחשבים סוכרים טובים. אפו אותם בתנור עם קינמון ושבבי קוקוס קלוי ויש לכם מעדן טעים וחמים, דל קלוריות.
ויש גם מתכונים מעולים שיכולים לעזור לכם להכניס תפוחים לתפריט הדיאטה:
סלט שורשים ותפוחים בצבעי הקשת
שייק ירוק