פסח ממש מעבר לפינה ואם יש שאלה אחת שמעסיקה רבים מהאנשים, זה מה להגיש למנה אחרונה.
משהו מתוק שיהיה גם פרווה, גם קליל בבטן (בכל זאת ארוחה של 100 מנות) וגם קל להכנה, כזה שאפשר להכין יומיים קודם.
אז הנה, נמצא הפתרון, שגם מחזיר את כולם קצת אחורה ומביא איתו נוסטלגיה, וגם מהווה סיום מרענן וכיפי לארוחה.
אצלנו בבית אגב, אמא שלי מגישה את הקומפוט לצד הבשר וככה נהוג אצלנו לאכול את המנה העיקרית – עם קומפוט.
בסוף הארוחה, הקומפוט חוזר והפעם בכוסות זכוכית יפות, לפעמים עם גלידה ולפעמים בלי.
הפעם, בחרתי להכין אותו עם תפוחים (שילבתי את הגאלה האדומים עם הגרני סמיט הירוקים שהגיעו הישר מצרפת), אבל כמובן שאפשר להוסיף לכל העונג הזה גם רבעי אגסים ואפילו אפרסקים אם מוצאים.
לפתן תפוחים של פעם
הדרך הכי טובה וטעימה לסיים את הארוחה - לפתן תפוחים עם טעם עדין של קינמון שמגישים קר קר בסיום ארוחה חגיגית. מנה ארוחה קלילה בבטן, מרעננת וקלה להכנה
מצרכים
- 6 תפוחים מסוג גאלה או שילוב של גאלה עם גרני סמיט או גולדן
- 3/4 כוס סוכר דמררה
- 8 כוסות מים
- 1/3 כוס מיץ לימון
- 1 כפית תמצית וניל איכותית
- 1 מקל קינמון
אופן הכנה
-
קולפים את התפוחים ונפטרים מהליבה עם הגרעינים.
-
חותכים לקוביות גדולות או לרבעים ושמים בסיר גדול.
-
מוסיפים מים, סוכר, מיץ לימון, וניל ומקל קינמון ומבשלים במשך 30-50 דקות. התפוחים צריכים להיות רכים אבל לא מדי. מומלץ לבדוק כבר אחרי 25 דקות, מאוד תלוי בזן התפוחים שבחרתם.
-
מוציאים את מקל הקינמון, מעבירים לקנקן ושומרים במקרר עד להגשה.
-
חשוב להגיש את הלפתן בעודו קר מאוד.
2 תגובות
הכנתי את הקומפוט והוא יצא מעולה.
הכפלתי את הכמויות ב 3, ונראה לי שטעם הקינמון יצא קצת יותר מידי מודגש.
יכול להיות שאת הקינמון לא הייתי צריכה להכפיל?
ושאלה שנייה, האם אפשר לדלג על קילוף התפוחים?
תודה רבה!
מאוד טעים אני מאוד אוהבת