הן מתוקות אבל לא מדי, מאוד קלות להכנה, ואפשר להגיש אותן עם פירות או פשוט לפזר מעל מעט אבקת סוכר.
ומה שהכי נחמד, שאפשר להכין אותן גם ללא גלוטן, לאפות בתנור או לטגן ואפילו לוותר על האגוזים במידה ורוצים להכין לילדים שפחות אוהבים (הם לא מאוד מורגשים אגב). כל השדרוגים והשינויים נמצאים ממש למטה בהערות.
אה וכן, הן נהדרות לא רק בחנוכה אלא גם לארוחת בוקר שבת, כנשנוש קל בין הארוחות וכשמתחשק משהו מתוק בלי הרבה יסורי מצפון.
שימו לב שהשתמשתי כאן בתפוחים מזן גאלה, שהם קצת יותר מתוקים, אבל אפשר להשתמש גם בגרני סמיט הירוקים והחמצמצים יותר.
לביבות תפוחים ומייפל
מתכון מעולה ללביבות תפוחים ומייפל מקמח כוסמין עם תוספות שמשדרגות ויש תמיד בבית. ויש גם גרסה ללא גלוטן
מצרכים
- 4 תפוחים מזן גאלה
- 4 כפות מייפל טבעי
- 2 ביצים L
- 2/3 כוס קמח כוסמין בהיר או מלא או קמח רגיל
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית קינמון
- 1/3 כוס פקאנים
לטיגון או לאפייה:
- שמן זית לטיגון
- תרסיס שמן לאפייה
אופן הכנה
-
קוצצים דק את הפקאנים.
-
מגרדים את התפוחים על החלק הרחב של הפומפייה.
-
בקערה גדולה מערבבים את כל המצרכים, כולל התפוחים, לבלילה אחידה.
-
בעזרת ידיים רטובות יוצרים לביבות מהתערובת ומניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה משומן. אפשר לשמן בעזרת תרסיס שמן או בעזרת מברשת עם שמן קוקוס או זית או כל שמן שאתם אוהבים. אגב, אל תבהלו אם התערובת רכה, ככל שהיא תהיה רכה יותר ככה הלביבות תצאנה טעימות יותר.
-
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 10 דקות מכל צד או עד שהלביבות זהובות. למי שרוצה, אפשר גם לטגן מ-2 הצדדים אם כי חייבת לומר שהגרסה האפויה מושלמת ממש.
-
ניתן להגיש בטמפרטורת החדר או חם.
הערות ושדרוגים
- ניתן להחליף את הפקאנים בכל סוג של אגוז שאתם אוהבים או לוותר.
- בשביל ליצור לביבות ללא גלוטן מחליפים את קמח הכוסמין בקמח שיבולת שועל.
- אפשר לוותר על הקינמון או להעשיר בתבלינים נוספים כמו אגוז מוסקט.
- שומרים את הלביבות בקופסה אטומה במקרר עד חמישה ימים.