היא עשירה בסיבים תזונתיים וברזל, קלה מאוד להכנה ומשתלבת מעולה כמעט בכל מנה. אם טרם התאהבתם בקינואה עכשיו זה ממש הזמן.
והפעם בחרתי לשדך אותה להמון עשבי תיבול רעננים עם טעם בועט, גזרים וצנוניות שמוסיפים גם טעם אבל בעיקר קראנצ'יות מתבקשת, תרד שהוא מקור מושלם לברזל ושקדים קלויים שתמיד הופכים כל סלט ובמיוחד סלט קינואה לחגיגה.
למרות שקראתי למתכון הזה סלט קינואה, האמת היא שהוא יכול לככב גם כתוספת למנה העיקרית וגם כמנה חמימה בפני עצמה לארוחת צהריים שלוקחים לעבודה.
ואגב, אם אתם לא אוהבים עשב תיבול מסוים תמיד אפשר לוותר עליו ולהחליף אותו בעשב תיבול אחר בכמות זהה (בזיליקום למשל יעבוד כאן נהדר).
סלט קינואה עם עשבי תיבול ותרד
עשיר בברזל ובסיבים תזונתיים ומושלם גם כתוספת וגם כמנה בפני עצמה - סלט קינואה עם המון עשבי תיבול, רצועות תרד דקות ושקדים קלויים
מצרכים
- 1 כוס קינואה לא מבושלת
- 1 ו-1/2 כוסות מים רותחים
- 2 גזרים לא קלופים
- 6 צנוניות
- 1/4 צרור עלי תרד ניו זילנדי
- 3 ענפי בצל ירוק
- 20 עלי נענע
- 1/2 צ'ילי אדום או ירוק
- 1/3 צרור כוסברה
- 1/3 כוס שקדים פרוסים
לרוטב:
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף מיץ לימון
- 1/2 כפית מלח
- 1 כף סילאן או מייפל
אופן הכנה
-
שמים את הקינואה בסיר בינוני, מעל אש נמוכה, ושופכים מעל את המים הרותחים. סוגרים עם מכסה.
-
מבשלים במשך 20 דקות וסוגרים את האש. מניחים לקינואה לספוג את האדים עם סיר סגור במשך 10 דקות נוספות ומצננים מעט.
-
חותכים את הגזר, הצ'ילי, הצנוניות והתרד לקוביות קטנות ואת עשבי התיבול קוצצים דק.
-
במחבת חמה, ללא שמן, קולים את השקדים עד הזהבה קלה.
-
מערבבים את כל המצרכים יחד.
-
לרוטב: מערבבים את כל המצרכים ומזלפים על הסלט. מערבבים היטב.
הערות ושדרוגים
- במקום תרד אפשר להשתמש בקייל או בייבי תרד או אורוגולה.
- במקום קינואה לבנה אפשר להשתמש בקינואה אדומה או במיקס של שניהם.
- במקום שקדים ניתן להשתמש בפקאנים טבעיים או אגוזי מלך.
- רוצים לשדרג? מוסיפים 100 גרם גבינת פטה או בולגרית מפוררת.