הם טעימים, משביעים, מתוקים וגם מחזיקים מעמד נהדר בתיק כארוחת ביניים שאפשר לאכול בין הארוחות או לצד יוגורט בארוחת הערב.
לכבוד הגעתם לארץ של התפוחים הצרפתיים, הגרני סמיט, הגולדן והגאלה, בדקנו מה היתרונות של התפוח ומצאנו המון סיבות לצרוך אותו כל יום. הנה 9 מהן:
1. בתפוחים תכולה גבוהה של סיבים תזונתיים שתורמים לשובע ולכן טובים בתהליך ירידה במשקל במקביל לאינדקס גליקמי נמוך (האינדקס הגליקמי מודד כיצד האוכל משפיע על רמות הסוכר בגוף). שני יתרונות אלה הופכים אותו לאחד הפירות הטובים למי שסובל מבעיות עצירות, בעיות עיכול ואיזון רמות הסוכר בדם.
אכילה של תפוח אחד ביום מכילה 1/5 מהצריכה המומלצת ביום של סיבים תזונתיים, רק חשוב לאכול אותם בשלמותם, עם הקליפה, ולא להפיק מהם מיץ אחרת לא תקבלו את הסיבים הכל כך חשובים וחיוניים.
2. תפוחים מכילים מינרלים וויטמינים, בעיקר ויטמין C שהוא נוגד חמצון שמשפר את יכולת הגוף להתמודד עם זיהומים (בתפוח 25% מהכמות המומלצת של ויטמין C) ופוטסיום (אשלגן) שהוא המינרל העיקרי בפרי ומחקרים מראים כי הוא תורם לשמירה על בריאות הלב.
3. תורמים לירידה במשקל – העובדה כי תפוחים עשירים בסיבים תזונתיים במקביל לתכולת הקלוריות הנמוכה שלהם, הופכת אותם ליעילים בתהליך של הפחתה במשקל. בעיקר כשאוכלים אותם בין ארוחות או לפני הארוחה.
4. מחקרים שנעשו בעולם מצביעים כי תפוחים ומיץ תפוחים (טבעי) עוזרים במניעת מחלת הסרטן. במחקר שנקרא "האם תפוח אחד ביום מרחיק מכם את האונקולוג" נמצא כי לאנשים שאכלו תפוח אחד או יותר ביום היה סיכוי נמוך יותר ללקות בסרטן. בעיקר סרטן הגרון, מעי הגס, שד וערמונית.
5. מחקר שהתבצע בשנת 2008 (וגם 3 שנים לאחר מכן) מצא כי אכילת תפוח כל יום עוזרת להגן על המוח וכי היא עשויה להפחית את הסיכוי לבעיות נוירולוגיות כמו מחלת האלצהיימר.
6. על פי מחקרים צריכת תפוחים יומיומית עשויה לעזור בהורדת רמות הכולסטרול. במחקר שהוצג ב-2001, מצאו החוקרים כי אצל נשים שהוסיפו לתזונה היומית שלהם גם תפוח, הייתה ירידה של 23% ברמות הכולסטרול הרע ועלייה של 4% ברמות הכולסטרול הטוב. במקביל, מחקר שפורסם 10 שנים לאחר מכן, מצא כי אנשים מבוגרים שצרכו תפוח אחד ביום, בחודש אחד בלבד, הפחיתו את הכולסטרול הרע ב-40%.
חשוב לדעת כי פקטין, החומר שהוכח כמסייע בהורדת רמת הכולסטרול, נמצא בקליפת התפוח ולכן חשוב לאכול אותו בשלמותו – כולל הקליפה.
7. צריכת תפוחים באופן תדיר עשויה לסייע במניעת אסתמה. במחקר שפורסם ב-2006, ועקב אחרי עשרות אלפי נשים מבוגרות, גילו ירידה בשיעורי האסתמה באלה שנהגו לאכול הרבה תפוחים.
8. מניעת מחלות לב – ב-1996 פורסם מחקר באנגליה לפיו אכילה של 1/2 תפוח ביום עוזרת לירידה של 34% בסיכון למות ממחלות לב.
9. אז מה מכיל תפוח (במשקל של 140 גרם) – בעיקר מים (באזור 80%), ויטמינים ומינרלים. בתפוח תמצאו גם – 60 קלוריות, 10 מ"ג סידן, 7 מ"ל ויטמין C, וכן 0.49 גרם שומן ו-0.27 גרם חלבון.
אל תפספסו:
סלט חסה ותפוחים עם קוביות סלמון
מתכון לסלט שורשים עם תפוחים