אחד הקינוחים הכי זכורים מפעם הוא תפוחים אפויים. אותו קינוח שדרש בעיקר תפוחים, קצת צימוקים, סוכר וזהו – מפה זה הלך ישירות לתנור.
אז הפעם, ברוח הקינוח הכל כך טעים ופשוט שאמא נהגה להכין, הבאתי לכם מתכון לתפוחים אפויים אבל משודרגים, עם שטרוייזל שיבולת שועל, קוקוס וקינמון שסופגים את טעמי התפוח בפנים והופכים קראנצ'ים מבחוץ.
שילוב נהדר של מרקמים, של טעמים (חמצמצים מתפוח גרני סמיט ומתוקים מהמילוי) ואם תוסיפו ליד גם גלידת וניל תקבלו גם שילוב מופלא בין החום של התפוח לקור של הגלידה.
– הכנתם? מחכה באינסטגרם וגם בפייסבוק לראות איך יצא לכם <3
– מחפשים עוד מתכונים עם תפוחים? הנה כמה מעולים: לביבות תפוחים ומייפל אפויות בתנור | אצבעות פילו במילוי תפוחים
תפוחים אפויים במילוי שטרוייזל שיבולת שועל עם קוקוס וקינמון
בריא, טעים וסופר קל להכנה - תפוחים אפויים בתנור במילוי שיבולת שועל, קוקוס, אגוזים וקינמון. מגישים עם סירופ מייפל או גלידת וניל
מצרכים
- 6 תפוחים מזן גרני סמיט
- 1/4 כוס מים
מצרכים לשטרוייזל
- 2/3 כוס שיבולת שועל דקה
- 1/3 כוס שיבולת שועל עבה
- 1/3 כוס סוכר קוקוס (או סוכר לבן/חום)
- 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים דק
- 1/3 כוס שמן קוקוס מומס
- 1 כפית קינמון (לא חובה)
אופן הכנה
-
מחממים תנור ל - 180 מעלות בתוכנית טורבו.
-
בעזרת כלי ייעודי או סכין חדה מרוקנים בזהירות את הליבה של התפוח. שימו לב שאתם מוציאים את כל הליבה עם הגרעינים אך משאירים דפנות עבות שיחזיקו את התפוח באפייה.
-
מסדרים את התפוחים בתבנית פיירקס המתאימה לתנור.
-
בקערה בינונית מערבבים את כל מרכיבי השטרוייזל.
-
בעזרת כף ממלאים כל תפוח בשטרוייזל - בנדיבות כמה שיותר.
-
מוזגים בעדינות 1/4 כוס מים לתחתית התבנית.
-
אופים בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות כשעה או עד שהתפוחים רכים אבל לא הופכים לרסק ומתפרקים.
-
מומלץ להגיש חם או בטמפרטורת החדר בזילוף סילאן טבעי או מייפל או לצד גלידת וניל.
הערות ושדרוגים
- ניתן להחליף את אגוזי המלך בכל אגוז אחר שאתם אוהבים.
- אפשר להחליף את סוכר הקוקוס בכל סוכר גבישי אחר כמו סוכר קנים, חום או לבן.
- ניתן להחליף את שמן הקוקוס בשמן זית.
- שומרים את התפוחים בקופסה אטומה במקרר עד חמישה ימים.