קצת מצחיק לקרוא למנה הזאת מתכון, כי היא בעיקר רעיון – מהיר, בריא, טעים ומאוד קל להכנה, שאני נוהגת להכין כשאין לי זמן להתקשקש במטבח ובא לי משהו קצת יותר שפוי קלורית.
לרוב אני נוהגת להגיש את סטייק הבטטה עם טחינה גולמית אבל אפשר כמובן לזלף מעל גם יוגורט, קרם פרש ואפילו שמנת חמוצה וגם נחמד לטפטף מעל מעט סויה שממליחה את הבטטה וסילאן שמחזק את הטעמים המתקתקים שלה.
אם אתם לא אוהבים בטטה אפשר להשתמש גם בפרוסות חצילים או קישואים/זוקיני רק חשוב להקפיד לצרוב אותם יחסית מעט כדי שלא יהפכו לסמרטוטיים בגלל כמות הנוזלים שיש בהם.
סטייק בטטות עם סלסת עגבניות חריפה
מינימום מצרכים, המון בריאות וטעם מדהים שמגיע רובו מהירקות - סטייק בטטה עם סלט עגבניות חריף שמגישים עם טחינה גולמית
מצרכים
- 2 בטטות גדולות קלופות
- 1 כף שמן זית
- 1 כפית סילאן או מייפל
סלסת עגבניות
- 3 עגבניות אדומות וקשות או 15 עגבניות שרי תמר
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף מיץ לימון
- 1/4 צרור עלי כוסברה
- 1/2 צ'ילי טרי
- 1/2 כפית מלח
- 1/3 בצל סגול
- 2 שיני שום קלופות
להגשה
- 4 כפות טחינה גולמית
אופן הכנה
-
חותכים את הבטטות לפרוסות אורכיות בעובי 1/2 ס"מ.
-
מערבבים בקערה קטנה שמן זית וסילאן ומברישים את הבטטות.
-
צולים את פרוסות הבטטה על אש גבוהה במחבת פסים עד שכל צד מקבל סימני צריבה יפים והבטטה מתרככת.
-
בינתיים קוצצים דק שום, בצל וצ'ילי וחותכים את העגבניות לקוביות.
-
מערבבים את כל מצרכי הסלסה ומניחים, ממש לפני ההגשה, מעל הבטטות. מזלפים מעל טחינה גולמית ומגישים.
הערות ושדרוגים
- אפשר לפזר מעל גם שומשום קלוי או שקדים פרוסים קלויים.
- במקום כוסברה אפשר להשתמש בעירית קצוצה.
- במקום בטטה אפשר להשתמש בפרוסות חצילים או קישואים/זוקיני.
- ניתן לשמור את הבטטות בנפרד ואת הסלסה בנפרד ולחבר בינהם לפני ההגשה. אם רוצים לחמם את הבטטה מומלץ לשים אותה בטוסטר אובן או מעל מחבת ולא במיקרו.
- עוד אופציה היא לצרוב את פרוסות הבטטה בטוסטר לחיצה. כן, זה עובד!