המון ירקות צבעוניים שגם מביאים איתם טונות של טעם וגם צבע יפהפה, גבינת 5% שמותירה את הפשטידה רכה וטעימה גם ביום שאחרי וגבינה צהובה 9% שמייצבת את הפשטידה בלי להוסיף תועפות של קלוריות.
ועזבו זה – הפשטידה הזאת, שמכינים בתבנית עגולה, ממש כמו עוגה, נחתכת בקלות ואפשר להגיש אותה בטמפרטורת החדר כארוחת ביניים או לחמם מעט ולהגיש עם סלט ואז יש לכם ממש ארוחה בלי להכביד על הבטן.
וכן, אפשר לשחק עם הירקות. במקום גזר אפשר להשתמש בבטטה או דלורית, במקום פטריות אפשר לשים תירס או מנגולד או קוביות קטנות של גמבה. העיקר שתהיה לכם בסוף כמות של 5 ירקות בערך.
פשטידת ירקות שנחתכת כמו עוגה
ירקות שיש במקרר, גבינה 5% וקצת קמח וביצים ויש לכם פשטידה נהדרת, צבעונית וקלה להכנה, שאפשר לחתוך ממש כמו עוגה
מצרכים
- 2 גזרים לא קלופים
- 1 זוקיני ירוק או צהוב או קישוא
- 1/4 צרור עלי תרד עלים בלבד
- 6 פטריות שמפניון
- 4 XL ביצים
- 1 כף שמן זית
- 1/2 גביע גבינה 5% או קוטג' או ריקוטה
- 1/2 כוס גבינה צהובה 9% מגורדת דק
- 1 כפית שטוחה מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 3/4 כוס קמח לבן או קמח כוסמין בהיר
- 1 שקית אבקת אפייה
אופן הכנה
-
שוטפים היטב את הירקות וחותכים לקוביות קטנות בגודל 1 ס"מ. שימו לב: קישואים, זוקיני וגזר אין צורך לקלף.
-
בקערה גדולה שמים ביצים, שמן זית, גבינות, מלח ופלפל וטורפים היטב.
-
מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים עד שכמעט כל הקמח נטמע בתערובת. חשוב לא לערבב יותר מדי אחרת הפשטידה תצא קשה.
-
מוסיפים את כל הירקות ומערבבים.
-
מעבירים לתבנית עוגה משומנת היטב, עדיף עם נייר אפייה מתחת, ואופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות במשך 45 דקות או עד שהפשטידה זהובה ויציבה.
-
מאפשרים לפשטידה להצטנן לגמרי, כדי שכל הנוזלים ישארו בפנים והפשטידה תתייצב, ורק אז חותכים.
הערות ושדרוגים
- ירקות לבחירה במקום אלה שכתובים במתכון (לצד כל ירק כתוב את הכמות שנחשבת לירק אחד בפשטידה הזאת: קישוא, זוקיני, גזר, גמבה, תירס (1/3 כוס), ברוקולי (כוס פרחי ברוקולי קטנים), כרובית (כוס פרחי כרובית קטנים), בצל, בטטה (בינונית-קטנה), דלורית (1/2 דלורית).
2 תגובות
היי, חתכתי את הפשטידה אחרי 45 דקות והיא ממש נוזלית- למה?
על איזה טמפרטורה אפית? האם החלפת משהו במתכון?