לא מזמן אמרתי לחברה, אחרי שהכנתי ארוחת צהריים ששימחה אותי ממש, שאם יבוא היום ואפסיק להתרגש מאוכל אדע שאני צריכה לפרוש. אני מקווה כמובן שזה לא יקרה, בטח לא בקרוב, אבל בינתיים אני עדיין מתרגשת, בעיקר כשיוצאת מהתנור תבנית עם מניפות דלורית, בצבע כתום משגע ועם ריח שעושה חשק לחייך כל היום.
המניפות האלה הן גרסה מיוחדת למניפות תפוחי אדמה שהכנתי גם בבלוג (פה בגרסה עם גבינה נמסה) וכבר תקופה ארוכה שאני רוצה לנסות את שיטת ההכנה הזאת גם על ירקות אחרים.
אז נכון שקצת קשה לקלוף דלורית אבל 10 הדקות האלה שוות את המאמץ ואחרי עוד 10 דקות של חיתוך תוכלו להכניס אותן לתנור ולהמתין בסבלנות שהחום יעשה את שלו.
ואגב, אני מקדימה תשובה לשאלה, זה לא שחתכתי את הדלורית לפרוסות כל כך דקות, זאת אומרת חתכתי, אבל לא כזה דק, הפרוסות בעצם נעשות דקות יותר באפייה כי הן מתכווצות אז אל דאגה אם חתכתם קצת יותר עבה.
והנה גם בונוס אחרון לפני שאני שולחת אתכם למטבח – לדלורית יש רק 45 קלוריות ל-100 גרם, היא עשירה בסיבים תזונתיים וקלה לעיכול והפיגמנט הכתום שבה מוסיף לה המון בטא קרוטן. תודו ששווה!
מניפות דלורית
בריאות, חסכוניות בקלוריות, טעימות בטירוף והכי קוצרות מחמאות מכולם - מניפות דלורית עם טימין, מייפל ומלח גס
מצרכים
- 1 דלורית קלופה
- 2 כפות שמן זית
- 3 ענפי טימין עדיף טרי אבל אפשר גם יבש (1 כפית)
- 2 כפות מייפל או סילאן
- 1/2 כפית מלח גס
- 1/2 כפית אבקת שום
אופן הכנה
-
חותכים את הדלורית הקלופה לחצי ומרוקנים את פנים הדלורית מגרעינים.
-
יוצרים חתכים לאורך הדלורית אבל לא עד הסוף אלא משאירים 1/2 ס"מ בסוף כדי שהדלורית לא תחתך לגמרי. חשוב ליצור חיתוכים יחסית דקים כי אז יש הרבה מקום לחום התנור להכנס פנימה ולרכך את הדלורית כמו גם להזהיב אותה.
-
מניחים את 2 חצאי הדלורית עם החלק החתוך כלפי מעלה על תבנית תנור עם נייר אפייה ומזלפים מעל כל אחת שמן זית ומייפל.
-
מפזרים מעל מלח, אבקת שום ועלי טימין (משאירים כמה עלים להגשה) ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 40 דקות או עד שהדלורית מזהיבה למעלה והפרוסות נעשות דקיקות.
-
מפזרים את יתרת הטימין ומגישים.
הערות ושדרוגים
- במקום דלורית אפשר להשתמש בבטטה.
- לטעם יותר דומיננטי של שום אפשר להכניס פרוסות שום לתוך פרוסות הדלורית.
- לשדרוג אפשר לפזר מעל פפריקה מתוקה או חריפה.
- כן, זה יעבוד גם עם רוזמרין.
- מומלץ מאוד להוציא את התבנית באמצע האפייה ועם כף להרטיב את הדלורית למעלה בנוזלים (שמן + מייפל) שנקווים בתחתית התבנית.
6 תגובות
אם אני נמנעת מסוכר ודברים מתוקים,במה לדעתך ניתן להחליף את המייפל/סילאן?
זה נראה מעולה
אפשר לוותר עליהם 🙂
וואי נראה מדהים!!
יש במקרה תמונה של איך זה נראה לפני? כדי שאוכל לראות את העובי של הפרוסות? חתכת דלורית שלמה לחצי או שזאת פשוט חתיכה?
דלורית שלמה לחצי. יש אצלי באינסטגרם בתוך ההיילייט של המניפות 🙂
היי,
מאוד אוהבת את המתכונים שלך!
לגבי קילוף הדלורית תנסי ללא קילוף גם חוסך זמן ומאמץ וגם מתרכך בתנור ולא תרגישי שיש קליפה. מומלץ לנסות!
היי, אפשר עם דלעת במקום דלורית?