אם יש משהו שאני מכינה כל שבוע, אבל כל שבוע, זה קרקרים. בכל פעם אני מנסה גרסה קצת אחרת אבל תמיד יש לי קרקרים מלוחים בבית. שיהיה מה לנשנש עם הגבינה בערב ?.
כשהכנתי את הקרקרים האלה בפעם הראשונה החלטתי להשאיר אותם ללא גרעינים למרות שלרוב אני מוסיפה כמעט כל סוג גרעינים שיש לי בבית. כדי לתת להם בכל זאת קצת עניין, וגם קראנצ'יות מיוחדת, החלטתי לשדך להם זרעי כוסברה שהפכו את הקרקרים באמת להיסטריים.
ואני מקדימה תשובה לשאלה – אין לזרעים האלה שום קשר לטעם של כוסברה. שום קשר. יש להם טעם טיפה מתקתק וטיפה בועט והם אדירים כל עוד שמים מהם בכמות הנכונה.
מאז שהכנתי אותם בפעם הראשונה נדבקתי למתכון הזה ואני מכינה אותם לפגישות, למשפחה ולעצמי והם תמיד קוצרים תשבוחות מכולם.
אז אחרי שהמון אנשים שאכלו אותם הפצירו בי לעלות את המתכון, הנה מצאתי זמן לכתוב ולעלות אותו.
מחכה לשמוע ולראות איך יצא לכם.
קרקרים מקמח כוסמין עם הפתעה קראנצ'ית
קרקרים שתמיד טוב שיש בבית, מלאים כל טוב, ממש קלים להכנה, ובעיקר - עושים חשק לעוד. הכירו את המתכון שיגרום לצנצנת העוגיות שלכם להרגיש נטושה
מצרכים
- 2 כוסות קמח לבן
- 1 כוס קמח כוסמין (לבן או מלא)
- 1 כף גדושה סוכר
- 1 כף מלח דק
- 4 כפות שמן זית
- 1 כוס מים
- 2-3 כפות זרעי כוסברה
- 1 כפית מלח גס
אופן הכנה
-
כותשים מעט את זרעי הכוסברה עם מכתש ועלי או פשוט שמים אותם בשקית ודופקים עליהם עם קופסת שימורים או מערוך.
-
בקערה מיקסר עם וו לישה שמים קמחים, סוכר, מלח דק, שמן ומים ולשים עד שנוצר בצק גמיש וחלק.
-
מחלקים את הבצק ל-2 ומניחים את הבצק על נייר אפייה מקומח מעט.
-
מניחים מעל עוד נייר אפייה ומרדדים לעלה בעובי 1/2 ס"מ (דק).
-
מוציאים את נייר האפייה העליון, מפזרים חצי מכמות זרעי הכוסברה וחצי מכמות המלח הגס ומרדדים קצת עם מערוך כדי שהזרעים והמלח יכנסו לבצק. חוזרים על הפעולה גם עם החלק השני של הבצק.
-
חותכים את משטח הבצק לריבועים, מלבנים או כל צורה שתרצו בעזרת סכין או גלגלת.
-
מעבירים את נייר האפייה עם הבצק החתוך לתבנית תנור ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 20-30 דקות. מאוד תלוי בעובי הבצק שלכם. שימו לב שהשוליים צריכים להיות זהובים וחומים והפנים קצת יותר בהיר. אם יש קרקרים שמוכנים קודם פשוט מוציאים אותם וממשיכים לאפות את השאר.
-
מצננים היטב לפני שמעבירים לצנצנת סגורה (כדי שלא יהיה אדים שירככו את הקרקרים).
הערות ושדרוגים
- אפשר להמיר את כל כמות הקמח בקמח כוסמין בהיר/לבן.
- במקום זרעי כוסברה אפשר זרעי שומר או רוזמרין/טימין יבש או שומשום או פרג שלם או זרעי חמנייה או גרעיני דלעת.
- רוצים קרקרים פיקנטיים? מוסיפים 1/4 כפית פפריקה חריפה לבצק.
מחפשים עוד רעיונות לקרקרים הכי טעימים שיש?
קרקר מקמח עדשים כתומות (ללא גלוטן וטבעוני)
קרקרים ממכרים בטירוף
קרקרים שישנו לכם את החיים – בלי טיפת שמן ובלי קמח
1 תגובה
אפשר בהחלט. ספרי לנו איך יצא אחר כך