טוב, תקשיבו, וואו. כל כך מעט מצרכים, כל כך מעט הכנה, ומתקבל קינוח מדהים שאפשר להכין אפילו בלי סוכר בכלל (ניתן לוותר על הסוכר במילוי). המתיקות כאן מגיעה בעיקר מהמייפל בהגשה, ממנו כל אחד יכול לשים כאוות נפשו ואהבתו למתוק.
מה שמדהים בקינוח הזה, פרט כמובן לקלות ההכנה, זה שילוב המרקמים והטעמים. הבצק יוצא קראנצ'י בטירוף, המילוי חמצמץ-מתוק בזכות התפוחים שאמנם מתרככים אבל שומרים על צורתם ונגיסותם, והצימוקים ביחד עם האגוזים מוסיפים עניין וגם מרקם כיפי.
מסוג הקינוחים שהכי כיף להגיש כשמארחים או כקינוח קליל אחרי הארוחה (למטה בהערות גם כתבתי לכם לגבי הכנה מוקדמת או הקפאה).
שימו לב שהפעם בחרתי לשלב בין תפוחי גאלה (האדומים) וגרני סמיט (הירוקים החמצמצים) שמגיעים אלינו עכשיו מצרפת כדי שהמילוי יהיה גם מתקתק וגם מרענן. ובכלל, הגרני סמיט ניחן בקריספיות ועסיסיות נהדרת שמאוד מחמיאה לקינוח הזה. אבל כמובן שאפשר לבחור גם סוג אחד בלבד.
- הכנתם? אל תשכחו לשתף אותי איך יצא. מחכה לכם בעמוד האינסטגרם.
אצבעות פילו במילוי תפוחים
אצבעות פילו קראנצ'יות במילוי תפוחים עם רוטב מייפל וקוקוס קלוי. אתם לא מאמינים כמה זה טעים וכמה קל להכין. ואפשר אפילו להכין בלי סוכר בכלל
מצרכים
- 10 עלי בצק פילו מופשרים על פי הוראות היצרן
- 3 תפוחים מזן גאלה או גרני סמיט או שילוב שלהם
- 1/3 כוס צימוקים
- 1/2 כוס אגוזים - פקאנים או אגוזי מלך או שילוב
- 2 כפות סוכר חום - דמרהה או כהה
- קליפה מגורדת דק מתפוז או לימון
- 1 כפית תמצית וניל איכותית
- 6 כפות שמן קוקוס
להגשה (לא חובה):
- אבקת סוכר
- מייפל
- קוקוס קלוי (נמכר בחנויות תבלינים)
אופן הכנה
-
קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות בגודל 1 ס"מ.
-
קולים את האגוזים על מחבת חמה ללא שמן עד שיש ריח
אגוזי נהדר באוויר. מצננים וקוצצים דק דק. מוסיפים לקערה עם התפוחים. -
מוסיפים צימוקים, סוכר, קליפת לימון/תפוז מגורדת
ותמצית וניל ומערבבים היטב. -
מניחים עלה פילו על משטח העבודה, כשהחלק הצר כלפיכם,
ומברישים בשמן קוקוס את כל העלה. -
מניחים בתחתית העלה, בפס עבה, ערימה של מילוי
ומשאירים בצדדים 4 ס"מ ללא מילוי. -
מגלגלים, סוגרים את הצדדים פנימה (כמו שמכינים אגרול)
וממשיכים לגלגל עד שנוצר מעין אגרול. מניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה. חוזרים
על השלבים עם כל המילוי והפילו. -
מברישים את אצבעות הפילו בנדיבות בשמן קוקוס ואופים
בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות או עד שהאצבעות זהובות לגמרי. -
מגישים חם עם רוטב מייפל, קוקוס קלוי ואבקת סוכר בשביל
המראה החגיגי.
הערות ושדרוגים
- אם אתם בטוח מגישים את האצבעות עם מייפל (או גלידה) אפשר לוותר על הסוכר בתוך המילוי.
- אל תתקמצנו פה על השמן קוקוס. בצק פילו הוא נטול שומן ונוטה להתייבש בקלות ולכן חשוב לשמן אותו. אפשר גם עם שמן רגיל או חמאה או תרסיס שמן או כי שמן קוקוס עושה פה עבודה מדהימה.
- במקום תפוחים אפשר להשתמש באגסים.
- אפשר לוותר על הצימוקים ואפשר להמיר אותן באוכמניות מיובשות.
- במקום אגוזי מלך או פקאנים אפשר להשתמש בכל אגוז שאוהבים רק חשוב לקלות אותו קודם ולקצוץ דק.
- ניתן להגיש את האצבעות גם עם גלידת וניל.
- אפשר להכין את האצבעות כמה שעות לפני הגשה (כולל האפייה) ולפני ההגשה לחמם 5 דקות בתנור כדי שהקריספיות תחזור. עוד אופציה היא למלא, להקפיא בתוך קופסה, ואז לאפות כשהאצבעות קפואות. במקרה הזה צריך להוסיף בערך 10 דקות נוספות לזמן האפייה.
זני תפוחים
יש שלל זני תפוחים שניתן למצוא בשווקים בישראל. ביניהם תמצאו את הגאלה, הגולדן דלישס, גראני סמית' ולוליפופ האדום.
1 תגובה
מה עם קינמון?