אם אתם אוהבים פנקייקים אתם תתאהבו בגרסה הזאת, שמשלבת בתוכה לא רק בלילה נהדרת שמקבלת גוון זהוב ומקורמל מבחוץ אלא גם פרוסת תפוח עסיסי מבפנים. כזה שמצד אחד הופך את המנה לקלילה יותר והרבה פחות בצקית, ומצד שני גורם לה להיות משביעה יותר מכל פנקייק רגיל. בכל זאת יש פה גם פנקייק וגם פרי, שכידוע יש בו המון יתרונות תזונתיים.
אתם יכולים להשתמש כאן בכל תפוח שאתם מעדיפים – מגרני סמיט החמצמץ (ירוק) ועד גאלה המתוק (אדום) והגולדן הרך יותר (צהוב). כל אחד יניב תוצאה קצת אחרת.
ולגבי ההגשה – השידוך הקלאסי לפנקייקים האלה, ובכלל, זה רוטב מייפל. ותקפידו לקנות אמיתי ולא בטעם מייפל. אבל כמובן שאפשר להגיש גם עם אבקת סוכר גלידה או ככה לבד. קחו בחשבון שהתפוח מוסיף גם הוא מתיקות כך שאפשר לגמרי לוותר על הרוטב אם רוצים לחסוך בקלוריות או בסוכר.
הכנתם? אל תשכחו לספר לי איך יצא בעמוד האינסטגרם 🙂
טבעות פנקייק תפוחים עם רוטב מייפל
הכי טעים, משביע וקל להכנה! טבעות תפוחים עטופים בבלילת פנקייק. פשוט מושלם עם מייפל מעל
מצרכים
- 4 תפוחים מסוג גרני סמיט או גאלה או גולדן
- 2 L ביצים
- 1 כף סוכר לבן או דמררה
- 1 כוס חלב
- 40 גרם חמאה מומסת
- 1 כפית תמצית וניל איכותית
- 1 ו-1/2 כוסות קמח כוסמין בהיר
- 1 כף אבקת אפייה
אופן הכנה
-
קולפים את התפוחים וחותכים לפרוסות בעובי 1 ס"מ.
מוציאים את ליבת התפוח (החלק עם הגרעינים) בעזרת כפית פריזאית או כפית קטנה או
סכין כך שיווצר באמצע מעין חור. -
בקערה גדולה טורפים את כל המצרכים פרט לקמח ואבקת
האפייה. -
מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים רק עד שהקמח נטמע.
-
משמנים מחבת במעט שמן או חמאה או תרסיס שמן.
-
טובלים כל פרוסת תפוח בבלילה ומטגנים מ-2 הצדדים עד
הזהבה.
הערות ושדרוגים
- אפשר להגיש ככה עם מייפל מעל או לערבב סוכר וקינמון בקערה ולצפות את הפנקייקים בתערובת הסוכר.
- אפשר כמובן להחליף את הקמח בקמח לבן.
- לגרסת פרווה ממירים את החמאה בשמן קוקוס ואת החלב בחלב צמחי מכל סוג שאוהבים.