איך אני אוהבת שווארמה! מדובר באחד המאכלים היחידים בעולם, שגם כשאני ממש ממש שבעה, אפשר למצוא אותי חוטפת מנה או חצי (למען הסדר הטוב, נו וגם למען הכולסטרול) כי הריח והטעם מפתים אותי, ואי אפשר לוותר על כזה ריח.
החיסרון היחיד בשווארמה מבחינתי הוא כמות השומן הגדולה שמוסיפים כמובן למען הטעם אבל תמיד חתיכות ממנו משתרבבות לפיתה שלי, ולפעמים אני מעדיפה לבחור בחירה בריאה ושקולה יותר ללא שומנים מיותרים.
ולכן שווארמה ביתית היא פתרון מושלם – עשויה מנתחים טריים שאני יודעת היכן קניתי, מתובלת בדיוק איך שאני רוצה, וגם ללא שומן מיותר. כדי להגיע לרמה של שווארמיות, הנתחים העסיסיים של הפרגית נצלים בטמפרטורה גבוהה והמלח הגס שמפזרים באמצע התהליך נותנים להם את הקראסט המתבקש במקום השיפוד המסתובב.
אז תתחילו להכין שווארמה בבית, עם טחינה או בלי, עם עמבה וגם חריף.
עוד מתכונים זריזים עם עוף:
מתכון לירקות מוקפצים עם נתחי פרגית ברוטב אסיאתי
חזה עוף ברוטב חרדל, דבש וטימין
שווארמה ביתית במינימום מאמץ
שווארמה ביתית שתגרום לכם להפסיק לאכול שווארמות בחוץ. בזכות צלייה נכונה, היא גם תהפוך לשווארמה הכי קריספית שתטעמו בחיים
מצרכים
- 750 גרם סטייק פרגית
- כפות שמן זית
- 1/2 1 כפיות כמון טחון
- 1/2 1 כפיות פפריקה מתוקה
- 1 כפית הל טחון
- 2 כפיות פלפל שחור גרוס
- 1/2 כפית שבבי צ'ילי , לא חובה
- 2 כפות מלח גס
אופן הכנה
-
שמים בקערה את הפרגיות ומזליפים שמן זית. מתבלים בכמון, פפריקה, הל, שבבי צ'ילי ופלפל שחור גרוס. מעסים היטב בידיים, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה ועד 12 שעות.
-
מחממים מחבת פסים עד שהיא לוהטת ועולה ממנה עשן. צולים את נתחי הפרגית כ-4 דקות או עד שהיא שהפרגיות משחימות. מפזרים מלח גס, הופכים, וצולים על צידם השני עוד כ-4 דקות. לאורך כל הזמן דואגים לשמור על אש גבוהה כדי לייצר טמפרטורה מקסימלית לאורך כל הצלייה. מה שמייצר מעטה חיצוני סופר קריספי.
-
מוציאים, פורסים דק דק ומגישים עם טחינה וירקות, לצד אורז מלא, מג'דרה, פיתה או טורטיות.
הערות ושדרוגים
- גם אם נזכרתם להכין את השווארמה 10 דקות לפני ואין לכם זמן להשאיר אותה מתובלת במקרר, זה לא נורא, היא עדיין תהיה סופר טעימה.
2 תגובות
תודה על המתכון!
סטייק פרגית הוא הפרגית הרגילה שקונים בסופר?
בדיוק