סלט שמכינים ב-10 דקות והופך כל ארוחה לחגיגית יותר. השילוב בין עוקצנות עשבי התיבול ביחד עם המתיקות והעסיסיות של גרגירי הרימון והפריכות האגוזית של הצנוברים הופכים אותו לאחד המיוחדים והכיפיים שיש.
ומה שמקסים בסלט הזה, שאפשר לשדרג ולשחק איתו בהמון דרכים. אפשר לגוון עם עשבי התיבול ולשלב בתוכם קייל ותרד, כוסברה ועלי רוקט. אפשר להשתמש בגרעינים או אגוזים אחרים כמו פקאנים טבעיים, אגוזי לוז קצוצים, אגוזי מלך ואפילו שומשום – העיקר שיהיו קלויים עד הזהבה כדי לקבל את הטעם האגוזי. ואפילו אפשר להוסיף לו חתיכות גבינה מלוחה אם מגישים אותו בארוחה חלבית.
והשוס הכי גדול – אם נשאר לכם קצת סלט אחרי הארוחה, אפשר להוסיף קצת בורגול, קינואה, כוסמת או דגן אחר שיש בבית ותוך דקה תהיה לכם מנה שהיא הכי ארוחה.
אגב, כל הירוקים בסלט הזה הם סופר פוד מדהים והם הבסיס לפירמידת המזון כפי שכתבה אומינה בספר "סופרפוד – שער למטבח חדש".
העלים הירוקים עשירים בחלבון, כלורופיל, סיבים, סידן, ברזל, חומצה פולית וגם בויטמינים מסוג A ו-B. הם גם מכילים נוגדי חמצון ותרכובות נוגדות דלקות ועוזרים באיזון הסוכר בדם ובסילוק רעלים ומפחיתים חומציות בקיבה.
גם הרימון, שמככב פה, הוא אחד ממזונות העל ועשיר בויטמינים C ו-K ובחומצה פולית. ברימון סיבים תזונתיים, נוגדי חמצון סידן ומגנזיום. הרימון אף עוזר לניקוי כלי הדם, מונע אנמיה, מחזק את מערכת החיסון, משפר זכרון ועוד המון תכונות אחרות מדהימות שמגיעות ביחד עם היתרונות התזונתיים שלו.
סלט עשבי תיבול עם גרגירי רימון וגרעינים קלויים
סופר פוד בצלחת - סלט עשבי תיבול מרענן ועוקצני עם גרגירי רימון מתוקים וגרעינים קלויים שמוסיפים טעם אגוזי
מצרכים
- 1 צרור עלי כוסברה
- 1/2 צרור עירית
- 1/3 צרור עלי נענע
- חופן עלי רוקט או קייל או תרד
- 1/2 כוס גרגירי רימון
- 1/4 כוס צנוברים
- 1/3 כוס גרעיני חמנייה
- 1/4 כוס גרעיני דלעת
לרוטב
- 2 כפות מיץ ליים או לימון
- 1/4 כפית מלח
- 1 כפית מייפל או סילאן
- 2 כפות שמן זית
אופן הכנה
-
קורעים את עלי הכוסברה והנענע עם הידיים. קוצצים דק את העירית והקייל/רוקט/תרד.
-
במחבת חמה, ללא שמן, קולים את כל הגרעינים עד הזהבה קלה. מצננים היטב לפני שמוסיפים לסלט אחרת החום של הגרעינים יהרוס את הירוקים.
-
מוסיפים גרגירי רימון ומערבבים.
-
מערבבים בקערה קטנה את כל מצרכי הרוטב, מזלפים על הסלט, מערבבים ומגישים מיד.
הערות ושדרוגים
- חשוב מאוד להשתמש גם בעשבי תיבול טריים מאוד ויציבים ולא כאלה שמתחילים לקמול.
- אפשר להחליף את הגרעינים בכל סוג אחר של גרעינים או אגוזים רק חשוב לקלות אותם קודם ולקצוץ לגודל קטן אם מדובר באגוזים אחרת תקבלו בביס אגוז גדול עם קצת עשבי תיבול.
- ואם רוצים להכין קודם? פשוט מכינים הכל פרט לכוסברה והנענע (את הרוטב שמים בצד כמובן). לפני ההגשה רק קורעים פנימה את עשבי התיבול ומזלפים את הרוטב.