ספרינג רולס ירקות ותפוחים עם רוטב בוטנים
ספרינג רול כמו במסעדות - במילוי ירקות ותפוחים עם רוטב חמאת בוטנים משגע. גם משביע, גם חסכוני בקלוריות וגם טעים בטירוף
מצרכים
- 10 דפי אורז
- 2 גזרים קלופים
- 2 זוקיני קלופים
- 1/2 ראש כרוב סגול
- 1 ראש חסה או עלי תרד
- חופן עלי נענע
- צרור עלי כוסברה
- 1/2 צרור עירית
- 2 תפוחים מזן גרני סמית
לרוטב
- 3 כפות חמאת בוטנים
- 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
- 1 כפית שמן שומשום
- מיץ מחצי לימון
- 3 ס"מ ג'ינג'ר קלוף
- 1/2 צ'ילי טרי
- 2 כפות סויה
- מעט מים – במידת הצורך
אופן הכנה
-
מכינים קודם את כל הירקות והתפוחים: חותכים את הגזרים, הזוקיני, התפוחים והכרוב לפרוסות דקות ואז פורסים למקלות (ג'וליינים). אפשר עם סכין או בעזרת קולפן ג'וליינים.
-
מכינים את הרוטב: קוצצים דק דק את הג'ינג'ר והצ'ילי ומערבבים עם כל ממצרכי הרוטב. אם הרוטב סמיך מדי אפשר להוסיף מעט מים.
-
מרכיבים: מרטיבים דף אורז במים למשך 3 שניות ומניחים על משטח העבודה.
-
מניחים בתחתית דף האורז עלה חסה ומעליו שמים מכל הירקות והתפוחים. מפזרים מעל כוסברה,עירית ועלי נענע.
-
סוגרים את הקצוות של דף האורז פנימה ומגלגלים לצורת אגרול.
-
מגישים עם הרוטב.
-
אם לא מכינים את הרוטב בצד חשוב להרטיב את פנים הספרינג רול עם רוטב שמכינים מאותה מתכון של הרוטב רק ללא החמאת בוטנים.
הכנתם? אל תשכחו לצלם ולשתף בעמוד האינסטגרם או בעמוד הפייסבוק.
- אל תפספסו: עשרות מתכונים למתוקים טעימים וקצת יותר בריאים.
-
זני תפוחים
יש שלל זני תפוחים שניתן למצוא בשווקים בישראל. ביניהם תמצאו את הגאלה, הגולדן דלישס, גראני סמית' ולוליפופ האדום.
כאן תמצאו הסברים על זני התפוחים השונים והשימושים שלהם במטבח.