אף פעם לא הבנתי למה מכינים מרק בעיקר בחורף, עד שאכלתי לראשונה מרק אפונה והבנתי שיש מרקים שבאמת נועדו לעונה הזאת.
משהו בחמימות, בטעמים העשירים אבל מאוד טבעיים ובשידוך של המרק עם קרוטונים, הופך אותו לאחת הארוחות שאני הכי אוהבת בחורף.
ויש למרק הזה עוד בונוס – הוא בריא ומלא בערכים תזונתיים, מפוצץ בירקות ועשבי תיבול ולכן הוא נהדר גם למערכת החיסון ולשמירה על חום גוף בימים קרים.
אני אוהבת להגיש אותו עם זילוף קטן של קרם קוקוס או שמנת לבישול/מתוקה אבל כמובן שאפשר גם בלעדי התוספת הזה.
מרק אפונה מושלם לחורף
הוא סמיך אבל לא כבד, מלא בטעם ובבריאות ובעיקר מאוד טעים – מתכון מנצח למרק אפונה שמגישים עם קרוטונים
מצרכים
- 2 כפות שמן זית
- 1 ו-1/2 כוסות אפונה יבשה (500 גרם)
- 2 בצלים לבנים קלופים
- 3 שיני שום קלופות
- 2 גזרים קלופים
- 1 זוקיני או קישוא, לא קלוף
- 8-10 כוסות מים רותחים
- 1/2 שורש פטרוזיליה לא חובה אבל מאוד מוסיף
- 1 ענף סלרי לא חובה אבל מאוד מוסיף
- 1 כפית שטוחה מלח
- מעט פלפל שחור או לבן
אופן הכנה
-
שמים את האפונה בקערה ומכסים במים קרים. מניחים לה לספוג את הנוזלים עד שמגיע השלב שלה להכנס למרק, שזה אומר בערך 15-20 דקות. ההשרייה הזאת מקצרת את זמן הבישול של האפונה וגם מנקה אותה מאבק שאולי הצטבר עליה.
-
קוצצים את הבצל והשום לקוביות קטנות וחותכים את הגזר והקישוא לקוביות בגודל 1 ס"מ.
-
אם משתמשים בסלרי ושורש פטרוזיליה חותכים גם אותם לקוביות.
-
בסיר גדול מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל והשום במשך 3 דקות. מוסיפים את הגזר, הקישוא, שורש הפטרוזיליה והסלרי וממשיכים לטגן עד שהם מתחילים להתרכך, בערך 5 דקות.
-
מסננים את האפונה מהנוזלים ומוסיפים לסיר.
-
מוסיפים מים רותחים, מלח ופלפל ומבשלים עד שהאפונה רכה לגמרי.
-
טוחנים בעזרת בלנדר מוט עד למרקם שאוהבים ומגישים עם קרוטונים או זילוף של קרם קוקוס/שמנת מתוקה/מיץ לימון.
הערות ושדרוגים
- לשדרוג הטעם אפשר להוסיף, בזמן הוספת האפונה, גם עשבי תיבול בכמות של חצי צרור. עשבי התיבול שעובדים כאן הם שמיר, כוסברה, עירית.
- אם אתם לא אוהבים מרק חלק לגמרי אפשר לטחון את המרק פחות ואז ישארו קצת חתיכות של ירק שזה מגניב לגמרי.
- כמות המים תלויה במרקם שאתם אוהבים. 8 כוסות יניבו מרק סמיך יותר רק קחו בחשבון שהמרק מסמיך גם אחרי שמכבים את האש.
- ניתן להוסיף למרק 1/4 כפית בהרט.
- ניתן להוסיף 1/2 כפית משחת קארי ירוק בזמן הוספת הירקות.
מחפשים עוד רעיון למרק? נסו מרק עגבניות ואורז
מחפשים סיר מושלם למרק? הכנתי לכם מדריך לבחירת הסיר המתאים לכל סוג בישול
ואם אתם רוצם להכין גם מנה עיקרית שתתאים לחורף, לכו על פאייה בורגול
1 תגובה
מכסים הסיר?
מעבירים לאש קטנה?