קצת קשה להאמין אבל תציצו רגע בתמונה של העוגיות האלה, הייתם מאמינים שאין בהן קמח וגם לא חמאה? הכי מטורף.
ועזבו זה, הן יוצאות מדהימות. זהובות בצדדים, רכות באמצע והכי קלות להכנה.
אם אתם לא אוהבים חמאת בוטנים אפשר להמיר אותה בחמאת שקדים (שקדיה) אבל באמת שחמאת בוטנים עובדת כאן הכי טוב.
אז מי מכין ראשון ומספר איך יצא?
עוגיות שוקולד צ'יפס ללא קמח וללא חמאה
לא תאמינו אבל בעוגיות האלה אין קמח וגם לא חמאה (או תחליפי חמאה). אתם חייבים לנסות
מצרכים
- 1 בננה בשלה ורכה
- 1 כוס חמאת בוטנים חלקה או עם שברי בוטנים
- 1 L ביצה
- 1 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כוס סוכר לבן
- 1 ו-1/2 כוסות שוקולד צ'יפס קטנטנים
אופן הכנה
-
מועכים בננה בקערה ומוסיפים חמאת בוטנים וביצה. מערבבים היטב.
-
מוסיפים סודה לשתייה וסוכר ומערבבים.
-
מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים היטב.
-
מעבירים למקרר (או למקפיא) למשך שעה.
-
מניחים נייר אפייה על תבנית תנור ובעזרת ידיים רטובות יוצרים כדורים מהתערובת. מניחים במרווחים די גדולים אחד מהשני על נייר האפייה.
-
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 10 דקות או עד שהעוגיות זהובות בצדדים.
-
מקררים ורק אז זוללים.
37 תגובות
הי. במה אפשר להחליף את הבננה?
אי אפשר 🙂
היי רחלי יקרה ומוכשרת! יש לי 2 שאלות-
את החמאת הבוטנים- אפשר לשים טבעית, בריאה כזאת או מהאלה המושחתות?
והאם אפשר להמיר את הסוכר במשהו בריא יותר? ?
אפשר חמאת בוטנים טבעית. אפשר סוכר קנים
מה עושים אם אין לי סודה לשתיה?
קונים 🙂
היי, הבלוג מקסים! האם ניתן להמיר את הסוכר בסוכר קוקוס?
בוקר טוב רחלי המהממת
אני מחזיקה בבית רק ביצה מדיום והרבה מתכונים מבקשים לארג, האם אני צריכה לשים 2 ביצים אם כך או להישאר במדיום?
תודה
לרוב M יהיה בסדר. אם המתכון דורש יותר מ-3 ביצים שימי אחת אקסטרה
הייי רחלי רציתי לשאול אם את יודעת להעריך אותן מבחינה קלורית
מבטיחה לבדוק 🙂
נראה מהמם..
לא צריך לשטח את הכדורים?
תודה ?
זה משתטח לבד
היי רחלי ! הן בול מה שבא לי עכשיו !
אפשר להמיר את הסוכר למייפל?
לצערי לא. צריך סוכר שמתגבש אחרי האפייה ומתייצב כי אין כאן קמח או חמאה שייצבו את העוגיות
היי רחלי!
מראה מעולה ובריאותי, כמה עוגיות אמורות לצאת?
היי רחלי
במה אפשר להחליף את הביצה ??
מצטרפת לשאלה אפשר לשים חמאת בוטנים אורגנית כזו שהיא ללא תוספת סוכר או מלח ? ואם כן אז באותו יחס ?
כן, ואותו יחס
היי ,במה אפשר להחליף את הביצה? 🙂
היוש! הכנתי ויצאו טעימות, אבל מבחינה ויזואלית לא יפות כמו שלך.. לא רואים את השוקולד צ'יפס, מבחוץ פשוט נראות כמו שכבה של עוגייה חומה.. השוקולדים התחבאו בפנים. וגם קצת נדבקו באמצע לנייר אפייה ?
וגם אם הייתי מוציאה כשהן זהובות רק בצדדים אבל לא באמת-האמצע עדיין לא היה מוכן.
מה יכולה להיות הסיבה? אופים על 180 מעלות באמצע של התנור כשזה על המאוורר (טורבו) או בצורה אחרת? נניח הכי למטה של התנור?
התנור שלי חדש דנדש אז זו לא בעיה תנורית:)
היי רחלי! שוב אני ששלחתי כבר תגובה מקודם. רציתי להוסיף שהיום טעמו, יצא כ"כ מתוק ברמה שאי אפשר לאכול.. אני חושבת שחייבים לקצץ ברמת הסוכר במתכון הזה מהבסיס שלו (ולא רק מי שרגיש למתוק מדי), יש כ"כ הרבה שוקולד שגם ככה נותן מתיקות וזה פשוט יוצא מוגזם… חבל ממש, הכל נזרק בגלל מתיקות יתר. לדעתי המתכון צריך להיות רבע כוס סוכר וכוס שוקולד צ'יפס עבור היחסים האחרים שכתבת של חמאת הבוטנים וכו. והשתמשתי בחמאת בוטנים לא ממותקת.
זה מאוד תלוי במתיקות של השוקולד. 1/2 כוס סוכר הכרחית כאן כדי לייצב את העוגיות ולא רק בגלל המתיקות (הסוכר מתקרמל באפייה ואז מתייצב כשהוא מתקרר). אפשר פשוט להוריד בכמות השוקולד ולהשתמש בחמאת בוטנים טבעית. ואגב, גם מאוד תלוי במתיקות של הבננה, בדיוק השתמשתי הרגע בבנה שהמתיקות שלה הייתה ממש ממש גבוהה
מצטרפת לשאלה בעניין חמאת הבוטנים… האם אפשר להשתמש בחמאת בוטנים טבעית ללא תוספת סוכר?
לגמרי אפשר
היי רחלי. במה אפשר להחליף את הביצה כדי להפוך את העוגיות לטבעוניות?
לצערי לא, כי אין חומר מקשר אחר. יעלה בקרוב מתכון לעוגיות שוקולד ציפס טבעוניות
היי רחלי, רציתי לשאול אם אפשרי להשתמש בדבש במקום הסוכר ואז להוסיף חמאה או משהו כזה בשביל שיהיה משהו שייצב את העוגיות? (בעלי לא יכול לאכול סוכר ואני מחפשת תחליף)
לא ניסיתי אז קצת קשה לי להגיד, זה ממש לשנות את המתכון בבסיסו, אם יצא לי לנסות מתישהו בקרוב כמובן שאעדכן.
היי, מה עושים במקרה שהעיסה יצאה ממש ממש נוזלית (לא הצלחתי לעשות כדורים).
היי, אפשר להחליף את חמאת הבוטנים? ואם כן במה?
היי אפשר להחליף את חמאת הבוטנים בטחינה או בשקדיה?
אפשר בשקדיה. הטחינה מעט רכה מדי ואז צריך קצת קמח
הי, המתכון נראה מעולה!
כמה עוגיות יוצאות מהכמות הזו?
היי , מה הערך הקלורי לעוגיה
היי,
המתכון נראה ממש טעים.
אבל אני לא כל כך אוהבת את הטעם של הבננות.
הטעם דומיננטי בעוגיות או שהן רק בשביל המרקם?
הטעם מורגש, אבל לא בצורה חזקה. ממליצה לך בחום לנסות