העונה הקרה מתחילה לעשות סימנים שהיא באמת כבר כאן. הצינון מתגבר, המחלות הוויראליות משתלטות ואפילו אפשר לזהות עייפות גוברת ודיכדוך שנכנס לפעולה. כדי להילחם בסימפטומים הללו ולהשיב לגוף את החיוניות האידיאלית לו, פניתי אל אודי סהר (N.D, CI.H), כדי להבין איך לצלוח את התקופה הזו בלי ליפול למיטה.
אודי מסביר שהגוף צריך להעלות את הטמפרטורה הפנימית כדי לא להיחלש, וכדי להשאיר אותה גבוהה, הוא צריך לנצל את חומרי התשמורת שיש לנו בעונה הקרה כדי להתחמם, ולכן כדי שלא יוותר מחסור, צריך לשנות את התזונה. אלה המלצות הזהב שלו:
שומנים מהצומח
חשוב להוסיף יותר שומנים איכותיים מהצומח, כגון אבוקדו, שמן זית או קוקוס. וכן לאכול יותר זרעים ואגוזים, במיוחד זרעי חמנייה, גרעיני דלעת ואגוזי ברזיל (נסו מתכון לסלט אבוקדו).
סיבים תזונתיים
מומלץ להגביר את אכילת הסיבים התזונתיים ולהוסיף פירות, ירקות ודגנים מלאים ללא גלוטן, על מנת לקדם את פעילות המעיים שתוכל לפנות רעלים בצורה איכותית יותר ומהירה יותר. ככל שפעילות המעיים עובדת בצורה תקינה יותר, כך תשמרו על מצב בריאותי חזק.
במתכון לבודהה בול תוכלו להכניס את כל הסיבים הטובים האלו.
נוגדי חימצון
הוסיפו את נוגדי החמצון הטובים ביותר, שהם הבלובריז – ביניהם האוכמניות שנחשבות למלכות הנוגדנים והכניסו לתזונה מאכלים עשירים בוויטמין C כגון פפאיה או קיווי, עשירים בוויטמין E כמו בטטה, דלעת או דלורית.
מומלץ להעשיר את התזונה גם בלימון, עלים ירוקים ומזונות מותססים כמו כרוב כבוש, וזאת כדי להוסיף סיבים פרה-ביוטיים וחיידקים פרוביוטיים (שיש במזון מותסס) כדי להזין את אוכלוסיות החיידקים שבמעיים.
אל תפספסו את המתכון למניפות דלורית שהן ארוחה מושלמת לחורף.
מזונות מחממים
אל המשקאות והמאכלים חשוב להוסיף ג'ינג'ר, קינמון וכורכום בצורותיהם השונות: בחליטה, בתבשיל או בצורתן הטרייה.
מה להוציא?
מערכת החיסון מושפעת ב-80% ממערכת העיכול והמעיים. פחמימות ריקות וסוכרים מהווים מכשול להנעה תקינה של פעולות מעיים ורצוי מאוד להימנע מהם לחלוטין.
הנה גם מתכון ללחם מקמח כוסמין מלא שיעזור לכם להכניס סיבים תזונתיים ולוותר על הקמח הלבן.
ויש גם בונוס! מתכון פשוט וקל של אודי לחליטה מושלמת לחיזוק המערכת החיסונית:
מצרכים:
5 פרוסות ג׳ינג׳ר טרי
2-3 ס"מ שורש כורכום
צרור טימין
אופן הכנה:
– מניחים את כל המרכיבים בקנקן תה, מוסיפים מים רותחים ונותנים לנוזל לעמוד מספר דקות.
– שותים ונהנים מכל הטוב שיש בחליטה.